اگر اهل تنوع و تجربه‌های جدید هستید می‌توانید در شب یلدا علاوه بر باسلق و شیرینی‌های رایج دیگر، کیک و شیرینی‌های خوشمزه‌ی دیگری را در خانه بپزید و برای اعضای خانواده سرو کنید. در این ویدیو از سری آموزش‌های آموزش‌های آشپزی تصویری زاپیروس مگ طرز تهیه موس کیک انار یلدایی را به شما آموزش می‌دهیم که بسیار خوشمزه است و همه طرفدار آن خواهد شد. پخت این کیک را برای شب یلدا فراموش نکنید.

مواد لازم

  • تخم‌مرغ هم‌دمای محیط: ۲ عدد
  • ماست هم‌زده‌ هم‌دمای محیط: یک سوم پیمانه
  • روغن مایع: یک سوم پیمانه
  • شکر: نصف پیمانه
  • آرد: دو سوم پیمانه
  • پودر کاکائو: یک چهارم پیمانه
  • عصاره وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آب انار طبیعی: ۱ پیمانه
  • خامه‌ی قنادی: ۱ پیمانه (۲۰۰ گرم)
  • پنیر ماسکارپونه: ۱ پیمانه
  • پودر ژلاتین: ۱ ساشه (۱ قاشق غذاخوری)
  • شیر عسلی یا پودر قند: ۲ قاشق غذاخوری (به دلخواه)

زمان آماده سازی:  ۲ ساعت

مواد اولیه مناسب برای: ۶ نفر

طرز تهیه موس کیک انار یلدایی

  1. در ابتدا فر را روشن کنید تا گرم شود سپس دو عدد تخم‌مرغ هم‌دمای محیط را داخل ظرف هم‌زن بشکنید و نصف پیمانه شکر به همراه ۱ قاشق چای‌خوری عصاره‌ی وانیل به آن اضافه کنید (اگر از وانیل معمولی استفاده کردید نصف قاشق چای‌خوری از آن را به مواد اصافه کنید) و آنقدر با هم‌زن بزنید تا کرمی، پفکی و کشدار شود.
  2. یک سوم پیمانه روغن مایع و یک سوم پیمانه ماست هم‌زده و هم دمای محیط را به تخم‌مرغ، اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
  3. در این مرحله دو سوم پیمانه آرد قنادی را الک کنید و همچنین یک چهارم پیمانه پودر کاکائو و ۱ قاشق چای‌خوری بکینگ پودر را روی آرد الک کنید. سپس همه‌ی مواد خشک را با هم مخلوط کنید. بعد مواد خشک را طی دو مرحله روی مایه‌ی کیک الک کنید و به صورت دورانی با همزن دستی خیلی آرام همه‌ی مواد را مخلوط کنید.
  4. مایه‌ی کیک را در قالب قطر ۲۰ سانتی‌متری که کف آن را کاغذ روغنی گذاشته‌اید، بریزید (دیواره های قالب را چرب نکنید).
  5. قالب کیک را در به مدت ۴۵ دقیقه در طبقه‌ی وسط فر که از قبل گرم شده، بگذارید تا کیک کاملاً بپزد.
  6. زمانی که کیک پخت، قالب را از فر خارج کنید و زمانی که قالب از حرارت افتاد، آن را از کیک جدا کنید و کاغذ روغنی زیر کیک را بردارید و سپس به کمک یک چاقو یا اره‌ی کیک، گنبدی کیک را از آن جدا کنید.
  7. کیک را درون ظرف سرو قرار دهید و با یک طلق ضخیم (یا یک رینگ فلزی) دور کیک را پوشش دهید و با چسب بالا و پایین طلق را بچسبانید (برای اینکه طلق دفرمه نشود، می‌توان از کمربند کیک نیز استفاده کنید و کمربند کیک را دور کیک قرار دهید).
  8. برای درست کردن موس، یک ساشه پودر ژلاتین را درون کاسه بریزید و ۴ قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس روی بخار کتری قرار دهید و اجازه دهید تا بن‌ماری شود.
  9. ۲۰۰ گرم (یا یک پیمانه) خامه‌ی قنادی را که از قبل بیرون گذاشته‌اید و مانند بستنی آب شده را درون هم‌زن بریزید. خامه را بزنید تا فرم بگیرد (زمان هم زدن خامه بستگی به قدرت هم‌زن دارد). مراقب باشید که خامه را زیاد نزنید چراکه خامه می‌بُرد. پس از فرم گرفتن خامه، ۲۰۰گرم پنیر ماسکارپونه را به خامه اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید تا باهم ترکیب شود. در این مرحله ۱ پیمانه آب انار طبیعی و خوشرنگ را به خامه اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید تا کاملا یک‌دست شود. سپس مایه‌ی موس را بچشید، اگر شیرینی مایه کم بود، ۲ قاشق غذاخوری شیرعسلی یا پودر قند به آن اضافه کنید و مخلوط کنید.
  10. ۱ قاشق از مایه‌ی موس را داخل ژلاتین بریزید و آن را مخلوط کنید تا ژلاتین از داغی بیفتد. سپس ژلاتین را سریع با مایه‌ی موس مخلوط کنید، تا ژلاتین نبندد.
  11. حالا مایه‌ی موس را روی کیک بریزید و روی آن را صاف  کنید و به مدت ۳ الی ۴ ساعت درون یخچال بگذارید تا کاملا ببندد.
  12. در آخر موس کیک را با دانه‌های انار و برگ نعنا، تزیین کنید.